ABR -kurssit tammikuussa 2017

16.-22.1.2017

Paikka

Jaatinen - vammaisperheiden monitoimikeskus
Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki [kartta]

Informaatio kurssista on tällä kertaa valitettavasti jäänyt hyvin viime hetkeen. Ilmoittaudu siis kurssille pian, jos haluat mukaan!

Jokainen perhe osallistuu kurssille 2-3 päivänä. Ensimmäisenä päivänä on lapsen nykytilan arviointi, johon perustuen seuraavina kurssipäivinä perheelle opetetaan lapselle määrätyt yksilölliset harjoitteet. Lasten arvioinnit ja uudet kuntoutusohjelmat toteuttaa tällä kurssilla ABR-kuntoutusmenetelmän kehittäjä Leonid Blyum.

Lue kattava päivitetty infopaketti kursseista alla olevasta linkistä:
General information letter 11/2016

Vastaamme mielellämme kysymyksiin, mikäli jokin kohta infokirjeessä jää epäselväksi. Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: info(at)abr-kuntoutus.info.

Tammikuun kurssin hinta on 2400 euroa. Kurssimaksu maksetaan aina ennakkoon ennen kurssin alkua. Viimeinen ilmoittautumis-/maksupäivä kurssille on 9.12.2016.

HUOM. Torstaihin 17.11.2016 mennessä ilmoittautuneet saavat aikaisen ilmoittautujan alennuksen, jolloin kurssin hinta on 2200 euroa. Alennuksen saadakseen kurssimaksu on myös suoritettava em. päivämäärään mennessä.

Kurssien aikana ABR-kuntoutuksesta kiinnostuneilla perheillä on myös mahdollisuus osallistua maksuttomalle luennolle ja esiarviointeihin. Tiedotamme Open House -tapahtuman tarkemmasta aikataulusta pian.

Seuraavat kurssit järjestetään kesäkuussa 2017.


Kurssille voi ilmoittautua täältä.


ABR -Tanskan johtaja Diane Vincentzin terveisiä 11/2016:

ABR-kuntoutuksessa useamman vuoden mukana olleet tietävät, että ABR kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Tekniikoita uudistetaan lähes joka vuosi, ja tehokkaampia tekniikoita etsitään jatkuvasti. Uusien tekniikoiden ansiosta lasten kehittyminen on nopeampaa ja kokonaisvaltaisempaa. Leonid Blyum on johtanut tätä kehittämistyötä koko ajan, ja häntä avustava aktiivinen tiimi myös testaa uudet tekniikat.

Tutkimuksemme mukaan ABR on ainoa menetelmä, josta on pysyvää apua lapsille, joilla on cp-vamma tai jokin geneettinen kehityshäiriö. GMFCS-käyriä koskevan tutkimuksen mukaan ABR-kuntoutuksessa mukana olevien lasten käyrät ovat nousujohteisia myös sellaisessa iässä tai vaiheessa, jossa kehitystä ei yleensä ole odotettavissa. Kaikki lapset, joiden kehitys kulkisi tavallisesti vain alaspäin (GMFCS-luokkiin III, IV ja V kuuluvat lapset), pystyvät kehittymään ABR:n avulla. GMFCS-luokkaan V kuuluvat lapset kehittyvät tasaisesti niin, että heidät voidaan luokitella luokkaan IV. Myös muihin luokkiin kuuluvat lapset kehittyvät koko ajan.

ABR -arvioinnissa vanhemmille esitetään paitsi eräänlainen suunnitelma tulevasta, heille annetaan myös mahdollisimman monia neuvoja ABR-ohjelman toteutuksesta, parhaiden toiminta-asentojen löytämisestä ja päivärutiinien muokkaamisesta lapsen kannalta siten, että edistymistä tapahtuu mahdollisimman paljon. Huomiota kiinnitetään myös ravitsemuksen parantamiseen, uneen ja yleisen terveydentilan edistämiseen. Tämän kaiken tavoitteena on tukea lapsen hyvää terveyttä ja kehitystä sekä koko perheen hyvinvointia.