ABR-kurssit kesäkuussa 2016

13.-19.6.2016

Paikka

Jaatinen - vammaisperheiden monitoimikeskus
Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki [kartta]

Jo kuudes Suomessa järjestettävä ABR-kurssi kolkuttelee aivan nurkan takana. Ilmoittaudu pian mukaan kesäkurssille! Aurinko on jo tilattu kurssiviikkoa piristämään :)

Jokainen perhe osallistuu kurssille 2-3 päivänä. Ensimmäisenä päivänä on lapsen nykytilan arviointi, johon perustuen seuraavina kurssipäivinä perheelle opetetaan lapselle määrätyt yksilölliset harjoitteet.

Lue kattava infopaketti kursseista ennen kurssille ilmoittautumista:
General information letter 03/2016

(Mikäli esim. kielitaidon vuoksi jokin kohta infokirjeessä jää epäselväksi, ota yhteyttä yhdistykseemme info(at) abr-kuntoutus.info, niin autamme mielellämme!)

Yhden kurssin hinta on 2200 euroa.

HUOM. 18.4.2016 mennessä ilmoittautuneet saavat aikaisen ilmoittautujan alennuksen, jolloin kurssin hinta on 2000 euroa. Alennuksen saadakseen kurssimaksu on myös suoritettava em. päivämäärään mennessä. Viimeinen ilmoittautumis-/maksupäivä ilman alennusta on 9.5.2016.

Kurssien aikana ABR-kuntoutuksesta kiinnostuneilla perheillä on taas mahdollisuus osallistua maksuttomalle luennolle ja esiarviointeihin. Tiedotamme Open House- tapahtuman tarkemmasta aikataulusta myöhemmin. Seuraavat kurssit järjestetään tammikussa 2017.


Kurssille voi ilmoittautua täältä.


Diane Vincentzin tervehdys ABR-perheille

Ilmoittautuminen Helsingissä kesäkuussa 2016 pidettävälle kurssille on alkanut. Kurssin ajankohdaksi on sovittu 13.–19.6.2016, mutta kurssi on mahdollista aloittaa jo muutamia päiviä aiemmin, jos ilmoittautuneita on paljon.

ABR-tiimi on tavalliseen tapaansa kehittänyt ABR-menetelmää innokkaasti eteenpäin yhdessä Leonid Blyumin kanssa, ja onkin hienoa päästä jakamaan tätä tietoa seuraavalla kurssilla.

Uudet harjoitteet näyttävät tuottavan tulosta! Luuntiheyteen vaikuttavat harjoitteet (”osteotapping”) ja raajoja rentouttavat harjoitteet näyttävät saavan lapsissa paljon hyviä muutoksia aikaan.

ABR:n taustalla oleva logiikka ja näkemys ovat selkeitä, mutta on vienyt aikaa, ennen kuin ABR:ssä on alettu ymmärtää seuraavien seikkojen merkitystä:

Alkuun ABR:ssä keskityttiin vahvistamaan lapsen kehon heikkoja sisimpiä rakenteita (hengityselimiä ja aineenvaihduntaa), jotka ovat ensisijaisia kehon hyvinvoinnin kannalta. Tässä puhutaan kudosten ja niiden sisällä tapahtuvien aineenvaihduntaprosessien kunnollisesta mekaanisesta perustasta. Kun nämä rakenteet ovat heikot, lapsen energiankulutus on selvästi ”miinuksella”, eikä lapsi kehity eikä voi hyvin.

Nämä sisimpien rakenteiden heikkoudet ovat toki edelleen olemassa ja niitä korjataan ABR:n avulla myös jatkossa. Mutta huomion kiinnittyminen voimakkaasti niihin vei pitkäksi aikaa huomion siitä, miten raajoista peräisin olevat jännitteet ja heikkoudet rasittavat kehon sisimpiä rakenteita.

Esimerkiksi spastinen käsi tai jalka ei ole pelkkä erillinen ongelma, vaan se aiheuttaa valtavasti rasitusta lapsen koko elimistölle. Spastisista raajoista lähtöisin olevat suuret lihasjännitteet vievät valtavasti energiaa ja kuluttavat lapsen resursseja. Samalla spastiset kehonosat aiheuttavat kipua, mikä on merkittävä stressitekijä.

Spastiset raajat eivät hahmotu kunnolla kehonkuvassa vaan aiheuttavat sensorista sekaannusta, mikä on jälleen yksi suuri energiaa vievä tekijä. Mikä tahansa kehonosa, josta ei ole riittävää yhteyttä koko faskiaverkostoon, on koko keholle sensorinen rasite ja vie paljon energiaa. Jokaisen yksilön faskiaverkosto pyrkii muodostamaan kokonaisuuden, mikä edellyttää kaikkien kehonosien keskinäistä yhteyttä.

Siksi ABR:ssä siirrytään nyt selkeästi menetelmiin, joilla pyritään edistämään ”neurokinemaattisten” yhteyksien syntymistä. Julkaisimme vähän aikaa sitten Facebookissa pienen videon, jossa kuvattiin, miten voidaan tehdä niin sanottuja ”voimasukkia” ja ”voimahanskoja”. Tällaisilla yksinkertaisilla menetelmillä laajennetaan ”päälle puettavan terapian” valikoimaa, johon kuuluvat Daisy-vyö, Relaxogenesis-vyö sekä TheraTogs-asu. Näitä kannattaa käyttää. Voimahanskojen ja -sukkien käyttöön voi myös yhdistää päivän aikana säännöllisin väliajoin muutamia osteotapping-harjoitteita pienen hetken kerrallaan. Pötköllä taputtelu jättää sensorisen jäljen, jonka vaikutus kestää paljon pidempään kuin taputtelu itsessään, mikä puolestaan auttaa sensoristen yhteyksien luomista ja parantaa kehonkuvaa.

Olemme hyvin innoissamme tulevasta kurssista! On kiinnostavaa nähdä, miten viimeksi annetut harjoitteet ovat vaikuttaneet lapsiin. On myös yhtä lailla hienoa päästä näyttämään uusia menetelmiä, jotka voidaan ottaa käyttöön ilman, että niihin kuluisi paljon aikaa.

Toivottavasti näemme kesäkuussa!

Ystävällisin terveisin,
Diane Vincentz
ABR Denmark