theratogs_logo.jpg


TheraTogs terapia-asut ovat nyt saatavilla myös Suomessa.

TheraTogs -asu parantaa kehon asentoja ja sitä kautta kehon saamaa mekaanista kuormitusta. Sen pitkäaikainen käyttö tuo pysyviä tuloksia vartalonhallinnassa. Pukua voi käyttää koko päivän ajan. Liikuntavammaisten lasten ja aikuisten lisäksi asua suositellaan myös autistisille henkilöille. Heillä asu toimii kuin “toisena ihona” parantaen asentoaistia ja yleistä hyvinvointia.

TheraTogs -asun kangas "tarttuu kiinni" ihoon eikä liu'u ihon pinnalla. Asun yksilöllisen sovituksen ja muotoilun ansiosta asu tukee keskivartaloa tehokkaasti parantaen vartalonhallintaa välittömästi. Tämän voimakkaan tuen ansioista, jota keskivartalo saa asulta, myös pään- ja raajojen hallinta paranevat spontaanisti. Asu ei rajoita kehon liikkeitä vaan tukee ja ohjaa niitä oikeampaan suuntaan.

Aina Helsingin ABR-kurssien yhteydessä on muillakin kuin kursseille osallistuvilla perheillä mahdollisuus hankkia lapselleen TheraTogs -asu, joiden jälleenmyyjänä ABR Denmark toimii.
TheraTogs -asu muotoillaan jokaiselle käyttäjälle yksilöllisesti ja sen sovittamiseen ja yksilölliseen muotoiluun menee noin kaksi tuntia. Kiinnostuneet voivat joko tilata asun heti ja/tai varata ajan sovitukseen, jonka aikana tai jälkeen voivat päättää haluavatko hankkia asun itselleen.
 

(ABR Tanskan infokirjeestä 10-2013, Diane Vincentz)

Tavoitteemme on informoida vanhempia myös ABR-työskentelyä tukevista terapiamenetelmistä.

Huhtikuussa 2012 päätimme perehtyä TheraTogs –asuun ja teimme päätöksen ottaa tämä terapeuttinen vaate myyntiin kauttamme. Olemme osallistuneet kliinisille teknikoille suunnattuihin koulutuksiin kesällä 2012, jonka jälkeen olemme työskennelleet intensiivisesti tiiminä ja yhdessä Leonid Blyumin kanssa kehittääksemme asun käyttämiseen sellaisia toimintamalleja, joissa hyödynnetään ABR:ään pohjaavaa tietoa asiakkaidemme tuki- ja liikuntaelimistön häiriöistä.


Mikä tekee Theratogs –asusta erityisen:

Theratogs –asu on suunniteltu liittymään täysin yhteen sitä käyttävän henkilön kehon kanssa. Se ei hankaloita tai rajoita käyttäjänsä liikkeitä eikä se tuota negatiivista stressiä, kuten tavallinen korsetti tai ortoosi.

Theratogs parantaa käyttäjänsä kehon sisäistä esijännitystä (intrinsic prestress). Tämä mahdollistaa kehon painonkannattelun kohentumisen sekä ylikuormittuneiden lihasten ja lihasryhmien rentoutumisen, mikä on hyvin merkityksellistä. Ylikuormittuminen johtaa erityislapsilla spastisuuteen ja lihasten kireyteen – ja edelleen liikkuvuuden vähenemiseen. Spastisilla lapsilla ylikuormittuneiden lihasten rentoutuminen lisää heidän liikkuvuuttaan ja kohentaa toimintakykyä. Asu mahdollistaa paremman asennonhallinnan.
 

Faskiatyöskentelyn seurauksena tapahtuvan kireyksien hellittämisen kanssa pärjääminen

ABR:n avulla monet osittain tai täysin kävelevät lapset kokevat jäykkyyksien lievenemistä jaloissa – erityisesti polvissa ja nilkoissa. Tämä lihaskireyksien vähentyminen lisää nivelten liikkuvuutta. Samaan aikaan se voi monella tavalla muuttaa jalkaterän ja jalan asentoa ja sitä kautta aiheuttaa epämukavuutta kävelyyn, kun lapsi vasta opettelee liikkumaan uudella tavalla liikkuvan kehon kanssa. Kuvatuissa tapauksissa TheraTogsin käyttö kohentaa huomattavasti kävelyasentoa ja kävelyn stabiliteettiä. Tämä helpottaa lapsen sopeutumista tilanteeseen kehityksen siirtymävaiheissa.

Syksyllä 2012 kokeilimme TheraTogsia useilla lapsiasiakkaillamme. Havaitsimme kaikilla lapsilla välittömästi tasapainon parantumista, asennon kohentumista ja parantumista asennon hallinnassa.

Nämä TheraTogsin avulla saavutettavat hyödyt nopeuttavat ABR-työskentelyn tuloksellisuutta ja samaan aikaan se ruokkii positiivista kehää, jossa lapsi saa päivän mittaan jatkuvasti asentoaistin välityksellä informaatiota arjen toiminnoissa.

Theratogs - ABR Denmark from Diane Vincentz on Vimeo.


Yhteenveto


ABR ja TheraTogs toimivat käsi kädessä tehostaen ABR-ohjelman aikaansaamaa edistymistä. Kohentunut asennonhallinta parantaa painonkannattelua ja kohentaa tuki- ja liikuntaelimistön kykyä kannatella kuormaa.

Kohentunut kehon sisäinen esijännitys mahdollistaa lihasten rentoutumisen – lihasten ylikuormitus, joka johtuu yrityksistä kompensoida sisäisiä heikkouksia, vähenee. Lisääntynyt lihasten rentous ja tuki- ja liikuntaelimistön ylikuormituksen väheneminen vapauttavat energiavarantoja kehon faskiarakenteiden vahvistamiseksi. Lisääntynyt lihasten rentous vähentää spastisuutta kehossa.

Heikoille ja veltoille (hypotonisille) lapsille lisäys rakenteiden sisäisessä esijännityksessä johtaa keskivartalon asennon ja päänhallinnan nopeampaan kohentumiseen. Parempi asennonhallinta helpottaa tuki- ja liikuntaelimistön muutoksiin sopeutumista johtaen nopeampaan toimintakyvyn kohenemiseen.

TheraTogs –asu on tarkoitettu pidettäväksi yllä koko päivän ajan. Se voi olla yllä ABR-harjoitteita tehtäessä ja se myös parantaa niiden vaikuttavuutta tuottamalla kehoon esijännityksen. Asu on miellyttävä yllä ja se puetaan suoraan ihoa vasten. Sen mukana tulee kirjalliset ohjeet.

Perheille, jotka haluavat anoa TheraTogs -asua varten maksusitoumusta julkiselta sektorilta tai vakuutusyhtiöltä, teemme DVD:n siitä, miten asu kohentaa välittömästi lapsen toimintakykyä päälle puettuna. Jos haluatte TheraTogs -sovituksen lapsellenne, kertokaa siitä meille, jotta voimme varata teille ajan siihen tarkoitukseen ABR-kurssien yhteyteen.

TheraTogs –sovitus on ABR-asiakkaillemme ilmainen. 


LATAA HINNASTO

Lisätietoja valmistajan kotisivuilta: www.theratogs.comTILAAMINEN

1. Täytä tilauslomake täällä.

(Jos haluat ensin kokeilla asua sitoutumatta sen ostamiseen valitse kohta "Pretrial - before decision to purchase". ABR-tiimin kanssa käytte sitten yhdessä läpi mikä puvuista olisi oikea vaihtoehto juuri teille.)
 

2. Täytä kokotaulukko täällä ohjeiden mukaisesti.
 

3. Saat sähköpostilla ajan sovitukseen seuraavien ABR-kurssien yhteydessä ja myöhemmin laskun tilauksesi mukaisesti.
 

Annamme mielellämme lisätietoja.

info(at)abr-kuntoutus.info
abr.danmark(at)mail.dk (englannin kielellä)