Mitä kursseilla tapahtuu

Tanskassa kursseja on 4 kertaa vuodessa, 3 kuukauden välein, tällä hetkellä helmi-, touko-, elo- ja marraskuussa. Kukin perhe päättää itse monelleko kurssille vuosittain heillä on mahdollisuus osallistua. Myös perheen muut lapset ja mahdolliset muut kuntoutuksessa avustavat henkilöt voi tarvittaessa ottaa mukaan kurssille. Ensimmäisen vuoden aikana suositellaan mahdollisimman tiheitä käyntejä.

Tammikuusta 2014 lähtien kursseja järjestetään myös Suomessa, kahdesti vuodessa, tammi- ja kesäkuussa.

Kurssia edeltävänä (joskus vielä sitä edellisenä) päivänä lapselle tehdään arviointi, jossa lapsen kehon rakennetta ja liikeratoja testataan erilaisin menetelmin ja analysoidaan lapsen ongelmiin vaikuttavia rakenteellisia syitä. Arvioinnin aikana otetaan satoja valokuvia ja lisäksi koko arviointi keskusteluineen kuvataan. Vanhemmat saavat kaiken kuvatun materiaalin myös itselleen. Arviointi kestää yleensä tunnista kahteen.

Ensimmäisenä kurssipäivänä vanhemmille opetetaan arvioinnin perusteella lapselle määrätyt harjoitteet. Niitä harjoitellaan monella tavalla. Ensin ohjaaja näyttää vanhemmalle kuinka harjoitus tehdään. Sitten hän tekee harjoituksen vanhemmalle, jotta vanhempi oppii tunnistamaan harjoitteen tekniikan ja voimakkuuden omassa kehossaan. Tämän jälkeen vanhempi tekee harjoitteita ohjaajalle, joka tarvittaessa hioo tekniikkaa. Vasta tämän jälkeen harjoitellaan harjoitteiden tekoa lapselle. Kurssilla on hyvä olla mukana jotakin viihdykettä lapselle; Ipad, videoita tms.

Toisena kurssipäivänä harjoittelu jatkuu kunnes harjoitustekniikka on kunnossa ja uudet harjoitteet hyvin hallussa. Aikataulu on joustava ja perheiden tarpeet huomioon ottava.

On myös mahdollista, että koko kurssi järjestetään yhtenä päivänä. Vanhempien toiveet pyritään ottamaan huomioon kurssien aikataulua järjestellessä.